Du som undrar vilka som är världens dyraste städer får svaren här – en snabb inflationstakt påverkar ”vinnarna” stort

  2 december 2022, kl 12.30

  Tidigare har det inte skett några dramatiska förändringar i listan över världens dyraste städer, som prognosföretaget Economist Intelligence Unit gör varje år. Men snabb inflation med höjda gas-, bensin-, diesel, el- och matpriser förändrar bilden, skriver CNN.

  På tionde plats hittar vi Köpenhamn, som backar från sin åttonde plats förra året. Paris landar som nummer nio, efter att ha varit 2021 års näst dyraste stad. San Francisco gör oväntad debut på plats åtta, efter att legat under topp 20 förra året.

  Tillbaka i Europa hittar vi Genève och Zürich på sjunde respektive sjätte plats, vilket visar den ekonomiska situationen i Schweiz. På delad fjärdeplats finns Hongkong och Los Angeles, och bronset går till Tel Aviv. Årets dyraste städer är New York City och Singapore, som delar förstaplatsen.

  Värt att uppmärksamma är Moskva och Sankt Petersburg som klättar med 88 platser, mycket beroende på sanktionerna, men de är än så länge inte i topp. Stockholm och Luxemburg tappade mest med 38 platser till 99:e respektive 104:e plats. Damaskus och Tripoli är fortsatt de billigaste undersökta städerna.

   

   

  Fler notiser