Brittisk man misshandlar sin hund genom att stampa på den 15 gånger – fyra månaders villkorligt fängelse och djurförbud

  1 december 2022, kl 15.00

  23-årige Matthew Hurst från Wigan utanför Manchester råkade bli filmad när han satt hemma i soffan med sin mobil, men han ville av okänd anledning inte ta med sin hund Congo på en välbehövlig promenad. Till slut hade hunden inget alternativ, och tvingades göra sina behov på golvet. Först då reagerar Hurst.

  Djurskyddsorganisationen RSPCA fick se videon, och en representant för organisationen, Ryan King, sa till Daily Mail att Hurst skriker ”Vad gör du?” och sedan stampar hårt på hunden 15 gånger. När Congo ligger ner tar Hurst tag i huvudet, och slår Congo i golvet igen med stor kraft flera gånger.

  Hunden omhändertogs omedelbart och fördes till RSPCA:s djursjukhus, men befanns inte ha några allvarliga fysiska skador. Däremot säger veterinärerna att Congo skulle ha upplevt ”stor rädsla, ångest och smärta” under misshandeln.

  Hurst åtalades för djurplågeri, och dömdes till 16 veckors villkorlig fängelse, 20 dagar med kognitiv terapi, 120 timmars obetalt välgörenhetsarbete och dryga böter. Under tio års tid får han inte ha hand om djur. Congo mår bra, och har välkomnats till ett tryggt hem.

   

   

  Fler notiser