Mikrochippade kameler i Qatar deltar i Camel Beauty World Cup – ägaren till den vackraste av dem alla får 500 000 kronor

  1 december 2022, kl 18.15

  England vann övertygande mot Wales i måndags, trots rapporter om störiga kameler utanför lagets hotell, skriver Daily Star. En lokal kaféägare sa att ”Kamelerna gillar att prata. Kanske kommer de att hålla England vaket så att Qatar vinner.”

  Det är tveksamt om just dessa kameler ställde upp i skönhetstävlingen Camel Beauty World Cup som gick av stapeln i Qatar härförleden. Kameler från Gulfländerna lockade tusentals åskådare, men innan de fick visas upp röntgades de av de noggranna domarna, enligt Daily Mail. Risken är annars att botox- eller plastikopererade individer vinner.

  Uppfödare tävlade om drygt 600 miljoner kronor i totala prispengar; ägaren till den vinnande kamelen kammade hem 500 000 kronor. Djur med höga skönhetspoäng kan säljas för högre priser än vad som annars är möjligt, och kamelerna förses med mikrochip för att garantera identiteten.

  Den kamel som mjölkade bäst, nog så viktigt i vardagen om man har långt till närmaste källa, belönades med 50 000 kronor. Här i Sverige får man, efter att det omtalade kamelcentret i Angered lades ner, åka till Öland för att klappa svenska kameler.

   

   

  Fler notiser