Hungrig krokodil i Costa Rica äter upp liten pojke – sliter av huvudet och simmar iväg med kroppen när familjen ser på

  30 november 2022, kl 18.15

  Den åttaårige Julio Otero Fernández var på fisketur med sina föräldrar och fyra syskon i Costa Rica, när han som vanligt lekte i vattnet nära flodstranden. Det var då som en krokodil fick syn på honom, och gick till attack. En av pojkens släktingar sa att de såg den stora krokodilen hugga av pojkens huvud, innan den släpade iväg med hans kvarlevor under vattnet.

  Offrets pappa sa att ”Det svåraste för min fru var att se krokodilen simma iväg med min sons kropp”, skriver The Sun. Ett ögonvittne sa ”Den skakade honom, och slet av hans lilla huvud. Då tog den tag i honom igen och drog ner honom i vattnet.”

  I helgen som gick, nästan en månad senare, spårade en jägare den misstänkta krokodilen, och sköt ihjäl den. Sedan flydde han från platsen, då det är olagligt att döda krokodiler i Costa Rica. Lokala invånare hittade kadavret, och sprättade upp buken. Då hittades det som var kvar av barnet.

  Föräldrarna, som för fyra år sedan flyttade från Nicaragua för att arbeta på en bananplantage, har nu lovat att flytta tillbaka hem för att skydda deras andra barn, mellan 3 och 16 år gamla, från liknande öden.

   

   

  Fler notiser