Fransk domstol slår fast att det är fel att sparka anställda som inte är roliga, och vägrar supa till och mobba andra

  30 november 2022, kl 12.45

  Att få sparken för att man inte är tillräckligt kul på jobbet hör till ovanligheterna. Det fick en fransman känd som herr T erfara, när han arbetade på konsultfirman Cubik Partners fram till 2015, skriver Business Insider.

  Herr T, en relativt högt uppsatt chef efter fyra år på jobbet, var inte trakterad av seminarier och helgevenemang med överdriven alkoholkonsumtion och sexuell mobbing. De anställda uppmuntrades att överskrida gränser, och man förväntades dela säng med kollegorna under konferenser, använda grova smeknamn på varandra och hetsa till överdrifter.

  Cubik Partners kunde inte acceptera herr T:s sippa attityd, hans ovilja att delta i sociala aktiviteter och vad de såg som en stel inställning till de glada kollegorna på jobbet. Han fick lämna in passerkortet och gå.

  Men herr T gick till domstol, och sa att kulturen på företaget var mer förödmjukande än rolig. Domstolen kom fram till att han har rätt. Som anställd är man inte tvungen att delta i ”roliga” sociala aktiviteter på jobbet. Cubik Partners får till en början betala 30 000 kronor i böter, men än är inte skadeståndet reglerat.

   

   

  Fler notiser