Flera thailändska munkar misslyckas med drogtester, och testar positivt för metamfetamin – lämnar nu sitt tempel tomt

  30 november 2022, kl 11.54

  Ett buddhistiskt tempel i Thailand lämnas utan munkar då alla dess heliga män misslyckats med sina drogtester, rapporterar AFP. De fyra munkarna, inklusive tempelföreståndaren, testades positivt för metamfetamin i måndags, enligt distriktstjänstemannen Boonlert Thintapthai.

  Munkarna har skickats till en hälsoklinik för att genomgå drogrehabilitering, fortsatte Thintapthai. ”Templet är nu tomt på munkar, och boende i närliggande byar är oroliga för att de inte kan erbjuda några meriterande tjänster”, som att skänka mat till munkarna. Nya munkar kommer att skickas till templet för att byborna ska kunna utöva sina religiösa skyldigheter.

  Räden kommer mitt i en nationell kampanj för att bekämpa narkotikahandel i Thailand. Under de senaste åren har metamfetamin blivit ett stort problem i landet, och nådde 2021 den högsta nivån någonsin, enligt FN:s kontor för narkotikakontroll och förebyggande av brott.

  Landet är en viktig transitpunkt för metamfetamin. Drogerna strömmar in från Myanmar, världens största producent av metamfetamin, via Laos. En dos kostar 13 kronor, och säljs på gatorna.

   

   

  Fler notiser