Cristiano Ronaldo väntas skriva på drömkontrakt med saudiska klubben Al Nassr

  30 november 2022, kl 19.30

  Enligt uppgifter till Daily Mail är Cristiano Ronaldo nära att skriva på ett kontrakt med saudiska Al Nassr. Kontraktet skulle löpa över 2,5 år och vara värt 1,7 miljarder per år. Ronaldo spelade så sent som i början av november för Manchester United, men parterna bröt kontraktet, något vi rapporterat om här.

  Ronaldo spelar just nu VM för Portugal och har själv inte kommenterat den potentiella nya klubbadressen i Saudiarabien. Kontraktet med Al Nassr skulle göra honom till världens bäst betalda fotbollsspelare, och bräcka konkurrenten Lionel Messi som bara tjänar drygt en miljard om året. Och han skulle bli världens bäst betalda idrottsman totalt sett, bättre än NBA-stjärnan LeBron James.

  Ronaldo började spela lokalt på Madeira innan han flyttade till Sporting i Lisabon 1997. 2003 köptes han av Manchester United och karriären tog raketfart under Sir Alex Ferguson. Efter ett decennium i Real Madrid gick han till Juventus, för att återvända till Manchester United 2021.

  Han har vunnit sju ligatitlar i tre olika länder och Champions League fem gånger, varav fyra med Real Madrid och en med Manchester United. Med landslaget har han vunnit EM 2016 och Uefa Nations League 2019.

   

   

  Fler notiser