Rättvisa för rika vita män? Offrens familjer rasar när en kannibalmördare i Florida döms till vård istället för fängelse

  29 november 2022, kl 18.00

  25-årige Austin Harrouff var psykotisk när han attackerade John Stevens och hans fru Michelle Mischon 2016, och dödade dem. Det kom en domstol i Florida fram till i går; han får nu tillbringa en tid på ett mentalsjukhus. Så snart han inte längre är ett hot mot andra går han fri.

  Harrouffs försvarare lade stor vikt vid FBI:s toxikologiska resultat, som visade att det inte fanns några droger i hans blod efter brottet. Tre läkare kom också fram till att han hade en allvarlig psykos vid tillfället; Harrouff gnagde på ett av offren när han omhändertogs.

  Cindy Mischon, syster till Michelle Mischon, läste upp en lång lista med textmeddelanden Harrouff skrev under flera månader fram till mordet. Han katalogiserade sin nästan dagliga droganvändning och frekventa blackouts i korrespondensen med sina vänner. Förutom alkohol brukade han kokain, receptbelagda piller, svampar, metamfetamin, kodein och heroin.

  Harrouffs försvarare kom överens med åklagaren om mentalvård istället för fängelse, och så blev det. För övrigt köpte Harrouffs far kniven han använde vid morden på en vapenshow dagen innan brottet.

   

   

  Fler notiser