Joe Bidens icke-binära kärnavfallsguru stjäl väska från flygplats – åtalas nu för grov stöld, kan få fem år i fängelse

  29 november 2022, kl 14.30

  Den 34-åriga forskaren väckte viss uppmärksamhet i januari, som den första icke-binära personen att acceptera en hög position i en amerikansk federal myndighet. Brinton har haft olika roller inom energiområdet innan sin senaste position, och även fungerat som rådgivare för kärnavfall i Trump-administrationen, enligt The Washington Examiner.

  Men nu är det tjänstledighet som gäller, skriver Daily Mail, efter att Brinton åtalats för att stjäla en väska från bagageutlämningen på flygplatsen i Minneapolis. Sällskapet hade inga väskor med sig, men tog rätt på en stor rullväska, som samma dag anmäldes som försvunnen av ägaren.

  Väskans ägare fick se flera övervakningsfilmer, och kunde snart identifiera sin väska när den snurrade runt på bagagekarusellen. Videon, som inte släppts till allmänheten, visar Brinton ”ta bort den blå väskans etikett och lägga den i handväskan” och ”snabbt lämna området”, enligt åtalet.

  ”Det var mina kläder när jag öppnade väskan”, sa Brinton, men ändrade sig sedan och sa att det blev något fel. Väskan är fortfarande borta, liksom innehållet och antagligen karriären.

   

   

  Fler notiser