Iran hotar VM-laget och spelarnas familjer inför matchen mot USA – fängelse och tortyr väntar om laget inte sjunger

  29 november 2022, kl 16.00

  Klockan åtta i kväll spelar Iran mot USA i fotbolls-VM, där amerikanerna måste vinna för att gå vidare. För Irans del räcker det med oavgjort, men oavsett hur det går har de en annan motståndare att ta hänsyn till; det islamiska revolutionsgardet.

  Efter öppningsmatchen mot England i förra veckan vägrade de iranska spelarna att sjunga nationalsången, och de fick sedan träffa medlemmar från det islamiska revolutionsgardet, skriver CNN. Spelarna fick veta att om det händer igen, så skulle deras familjer utsättas för ”våld och tortyr”. När laget vann mot Wales i fredags sjöng man hymnen.

  En anonym källa sa till CNN att i matchen mot Wales ”skickade regimen över hundratals med skådespelarsupportrar för att skapa en falsk känsla av stöd och gunst bland fansen. För nästa match mot USA planerar regimen att avsevärt öka antalet skådespelare till tusentals.”

  I söndags krävde statliga iranska medier att USA skulle sparkas ut ur fotbolls-VM 2022, efter att USA:s fotbollsförbund ändrade Irans flagga på sina sociala medieplattformar för att visa stöd för demonstranterna i Iran. Nu är originalflaggan på plats.

   

   

  Fler notiser