Elon Musk förväntas avslöja allt om Twitters censur 2020 av New York Posts rapportering om Hunter Bidens bärbara dator

  29 november 2022, kl 12.45

  I en tweet i går sa Musk att Twitter skulle släppa filer om företagets tidigare ”undertryckande av det fria ordet”. Det rör sig om information om hur Twitter medvetet hindrade användare från att dela länkar till en nyhetsartikel i New York Post om Hunter Bidens privatliv, och hans kontroversiella affärer med Ukraina inför valet 2020, skriver Daily Mail.

  I centrum finns innehållet i Hunter Bidens bärbara dator, som New York Post uppmärksammade i en serie artiklar. Hunter lämnade in datorn för reparation; ägaren till datorbutiken gav en kopia av hårddisken till Donald Trumps advokat Rudy Giuliani, i september 2020.

  New York Post publicerade utdrag ur e-postmeddelanden om kontroversiella affärer med utlandet, samt bilder på Hunter Biden som bland annat visar umgänge med prostituerade, droganvändning och hur han går omkring naken med en pistol i handen.

  Men Twitter-användarna förhindrades att länka till tidningens artiklar, något Musk nu vill rätta till genom att avslöja hur diskussionerna gick internt. ”Detta är nödvändigt för att återställa allmänhetens förtroende”, skrev Musk i förra veckan.

   

   

  Fler notiser