Skrämmande video visar när pickup kraschar in i mc-förare i Kalifornien – väntar på att svänga till vänster i korsning

  28 november 2022, kl 14.30

  Videon visar hur mc-föraren stannar vid ett rödljus i Malibu, och väntar i lugn och ro på grönt ljus så att han kan svänga till vänster i korsningen. Plötsligt kör en Lexus NX, som stulits en timme tidigare, in i trafiken från vänster, och träffar en stor pickup som med avsevärd kraft voltar rakt in i mc-föraren, rapporterar The Malibu Times.

  Biltjuven, som enligt uppgift släppts från rehab strax innan kraschen, färdades ner för en backe i hög hastighet och mosade flera varningsmarkörer i mitten av vägen innan han kör in i pickupen, enligt ABC 7. När vittnen försökte få ut honom från den voltade bilen, som kört in i en barriär, fattade den eld och exploderade. Det är oklart om mannen dog på sjukhuset eller på väg dit.

  Föraren av den påkörda pickupen och mc-föraren överlevde, och fördes till sjukhus. Trafiken stängdes av i åtta timmar, när polisens tekniker undersökte olycksplatsen. Troligen är motorcykeln, en Royal Enfield 350 Classic, historia.

  Enligt den amerikanska motsvarigheten till Trafikverket inträffar mer än 50 procent av alla dödsolyckor och personskador vid eller nära korsningar.

   

   

  Fler notiser