Ilskan i Italien växer – illegalt byggda hem och andra byggnader bidrar till många dödsfall i jordskred på ön Ischia

  28 november 2022, kl 13.00

  När räddningspersonal letade efter de som saknas efter lördagens katastrofala jordskred på Ischia växte ilskan på den italienska ön. Många anser att de senaste årens många olagliga byggnader bidrog till katastrofen.

  Antalet illegalt byggda hem och andra byggnader, uppskattningsvis 28 000 över hela ön, påstås ha bidragit till att förvärra skadorna. Många träd, som spelar en viktig roll som stöd för att minska risken för skred, har också tagits bort. ”[Myndigheterna] har gett tillstånd till människor att bygga illegalt sedan 1920-talet”, säger bybon Vincenzo Capuano till The Guardian.

  Sju personer, inklusive en tre veckor gammal bebis och ett par unga syskon, bekräftas ha dött i lördagens jordskred, som utlöstes av en våldsam storm. Stora mängder lera kraschade in i byn Casamicciola Terme; samma by drabbades av ett jordskred 2009, och skadades igen av en jordbävning 2017.

  Ischia, granne med den mer glittriga Capri, är omtyckt av de som söker efter en mer lågmäld semester, och vill uppleva dess naturliga varma källor. En återkommande gäst är den tidigare tyska förbundskanslern Angela Merkel.

   

   

  Fler notiser