Var Jesus egentligen en transperson? Det påstår en brittisk forskarstudent som får flera kyrkobesökare att börja gråta

  27 november 2022, kl 15.15

  Gråtande irländska kyrkobesökare lämnade en predikan förra söndagen, när forskaren och gästpredikanten Joshua Heath visade tre målningar av korsfästelsen, där han liknar ett av Jesus sår vid en slida, skriver The Telegraph. Han tog också upp icke-erotiska skildringar av Kristi penis i historisk konst, som ”manar till ett välkomnande snarare än ett fientligt svar mot transpersoners upphöjda röster.”

  ”Det är kätteri!” ropade en av de kyrkobesökare som lämnade predikan. I ett brev till Michael Banner, dekanus vid Trinity College, skriver en av dem ”Jag lämnade gudstjänsten i tårar. Jag föraktar tanken att genom att skära hål på en man, genom vilket han kan penetreras, kan han bli en kvinna.”

  Banner försvarade predikan, och föreslog att ”vi skulle kunna tänka på dessa bilder av Kristi manliga/kvinnliga kropp som ger oss sätt att tänka kring frågor kring transpersoner i dag.”

  En talesman för Trinity College sa att ”Predikan utforskade karaktären av religiös konst i en anda av tankeväckande akademisk forskning, och i linje med en öppen debatt och dialog med universitet i Cambridge.”

   

   

  Fler notiser