Indisk polis säger att det måste vara råttor som äter upp flera hundra kilo cannabis de beslagtar från knarkhandlare

  26 november 2022, kl 12.30

  ”Råttor är små djur, och de är inte rädda för polisen”, konstaterade en domstol i staden Mathura, Uttar Pradesh. Den lokala polisen kunde inte tillhandahålla nästan 200 kilo beslagtagen cannabis som var tänkt att användas som bevis i ett nyligen genomfört fall.

  Rättsdokument sa att polisen blivit ombedd att tillhandahålla 386 kilo cannabis, men åklagaren flaggade för domstolen att mer än 700 kilo marijuana lagrat på olika stationer över Mathura hade påverkats av det mysteriösa råttangreppet. ”Det finns ett råtthot på nästan alla polisstationer.”

  Det exakta händelseförloppet verkar dock vara insvept i dimma, enligt CNN, som talade med polisintendent Martand Prakash Singh. Han säger att cannabisbeslagen ”förstörts av regn och översvämningar”, inte av råttor.

  Om det nu är råttor som är skyldiga till att lagren med cannabis tunnas ut, så är det ingen ko på isen, i alla fall inte för gnagarna. Universitetet i British Columbia, Kanada, gjorde 2016 en studie som fann att den huvudsakliga psykoaktiva ingrediensen i marijuana mest gjorde försöksdjuren lata. Däremot påverkades intellektet negativt.

   

   

  Fler notiser