Föredrar filosofistudenter platonisk kärlek? Absolut inte – enligt brittisk studie är de mest promiskuösa av alla elever

  26 november 2022, kl 18.45

  Hur är det ställt med lastbarheten på universitetet i Cambridge? Den brittiska studenttidningen Varsity intervjuade 600 elever, och filosofistudenterna toppar ligan stort med i genomsnitt 17 sexpartners. Det kanske beror på alla filosofiska samtal över en flaska rödvin eller två.

  På god andraplats hittar vi veterinärmedicinska studenter med nästan 15 älskare. De kanske har många håltimmar. Den genomsnittliga Cambridge-studenten har sju sexpartners, men de från psykologi- och beteendevetenskapliga linjen säger att de bara hade 3,77 partners i genomsnitt, ett resultat de kanske får undersöka närmare i kommande studier.

  Vissa blir också kreativa när det gäller att komma till skott. Tio tillfrågade påstod sig ha haft sex på King’s Parade, en gata i centrala Cambridge, och ytterligare 20 sa att de haft sex i universitetets kapell. 16 procent av eleverna sa att de var oskulder, ett oförändrat resultat från när studien senast genomfördes, 2008.

  Enligt tidningen påstod en student sig ha legat med 10 000 personer; det kan möjligen vara fråga om en överliggare. Uppgifter saknas om hur lärarna har det.

   

   

  Fler notiser