Femårig pojke i Australien biten och neddragen i poolen av en enorm pyton – farfar dyker ner i vattnet och räddar honom

  26 november 2022, kl 08.46

  Femårige Beau Blake lekte som vanligt vid farmor och farfars pool i Australien tillsammans med sin bror, då en pytonorm som gömt sig i trädgården blev intresserad. Den biter till pojken i benet; de trillar ner i simbassängen och ormen lindar sig runt kroppen.

  Beaus pappa Ben berättade för radioprogrammet 3AW Breakfast att han satt vid poolkanten, och såg en stor svart skugga komma ut ur buskarna. ”Min far, 76-årige Allan, hoppade ner i poolen innan jag hann reagera.” Han hivade upp pojken, och pappan kunde efter en kort kamp få loss ormen från sin son. ”Det var något av en prövning.”

  Efter tio minuter återfick ormen sin frihet, då pappa Ben lugnat ner sin far en smula. Pytonormen återvände till brottsplatsen, och slingrade sig vidare på jakt efter något enklare att få i sig. Uppgiften om att pytonormen var tre meter lång kommer från gossen Beau, som möjligen plussade på längden en aning.

  Pojken mår efter omständigheterna bra. ”Så snart vi torkat bort blodet och sagt att han inte skulle dö, då det inte var en giftorm, var allt OK.” Men nu har Beau något att berätta i skolan nästa vecka.

   

   

  Fler notiser