Kinas största popstjärna döms till 13 års fängelse för våldtäkt på kraftigt berusade kvinnor – kunde inte göra motstånd

  25 november 2022, kl 14.00

  Kinesisk-kanadensiska popstjärnan Kris Wu var en av Kinas största popstjärnor när han 2014 lämnade K-popbandet Exo. Han gick vidare med en framgångsrik solokarriär som sångare, skådespelare, modell och varietédomare – 2021 tog medvinden slut.

  Nittonåriga studenten Du Meizhu anklagade förra året Kris för att ha dejtat henne när hon var 17 år, vilket resulterade i en störtflod av offentlig kritik och lyxmärken som inte längre ville förknippas med honom. Företag som Louis Vuitton, Bulgari, L’Oreal Men och Porsche avbröt sina partnerskap.

  Domstolen kom i dag fram till att Kris tvingat fram sexuella relationer med tre kvinnor när de var så berusade att de inte förstod vad som hände, eller kunde göra motstånd. Nu väntar 13 år i fängelse, innan han utvisas till Kanada, skriver AFP.

  Rättegången har eldat på Kinas #MeToo-rörelse; många skriver om sexuella trakasserier också av mäktiga offentliga personer. Weibos hashtag ”lagen är den lägsta moraliska standarden” fick 830 miljoner visningar, när användarna uppmärksammade de höga krav som krävs för att offren ska kunna bevisa sexuella övergrepp i domstol.

   

   

  Fler notiser