Jeffrey Epsteins offer stämmer Deutsche Bank och JP Morgan Chase – underlättade övergreppen, prioriterade vinster

  25 november 2022, kl 11.45

  I två stämningar som lämnades in i New York i går säger Jeffrey Epsteins offer att Deutsche Bank och JP Morgan Chase underlättade Epsteins sexhandel, eftersom stora summor pengar användes för att betala offren. De anklagas också för att ha ignorerat varningstecken, och prioritera vinst istället för att följa lagen.

  Bradley Edwards, en advokat i målet mot Deutsche Bank, sade till Wall Street Journal att ”Tiden har kommit för de verkliga möjliggörarna att hållas ansvariga, särskilt hans rika vänner och de finansiella institutionerna som spelade en integrerad roll.”

  Enligt stämningsansökan agerade JP Morgan Chase på samma sätt, när de ”tillhandahöll den mest kritiska tjänsten för Epsteins traffickingorganisation”.

  2020 fick Deutsche Bank betala böter på 1,5 miljarder kronor, när de inte ingrep vid misstänkta penningtransaktioner från Epstein till ryska modeller och kvinnor med östeuropeiska namn. Banken hade ett ansvar att övervaka hans konton, eftersom han var en registrerad sexförbrytare. Epstein tog sitt liv i ett fängelse i New York 2019, i väntan på rättegång för sexhandel.

   

   

  Fler notiser