Skadad israelisk 17-åring dör när beväpnade palestinier rövar bort honom från palestinskt sjukhus – kroppen återlämnad

  24 november 2022, kl 13.45

  Tiran Fero, en 17-årig israelisk drus, skadades svårt när en bil körde på honom i tisdags, och han fördes till ett palestinskt sjukhus. Dagen efter fick en förfärad far se på när kidnappare från Västbanken tog sig in på sjukhuset, och kopplade bort sonen från den medicinska utrustningen. Han avled, och de beväpnade palestinierna tog med sig kroppen, skriver Daily Mail.

  ”Om Tirans kropp inte lämnas tillbaka, så kommer kidnapparna att få betala ett högt pris”, sa Israels premiärminister Yair Lapid. Den är nu återlämnad. Borgmästaren i Daliat al-Carmel, de israeliska drusernas hemstad, bönföll tidigare lokala ungdomar att inte försöka hämta kroppen.

  Israeler, eller deras kvarlevor, har tidigare förts bort för att användas för att säkra frigivningen av palestinska fångar, eller för att få tillbaka kropparna av palestinier som dödats i sammandrabbningar.

  Händelsen inträffade efter att en 16-årig palestinsk tonåring dödats av israeliska styrkor i den ockuperade staden Nablus, på Västbanken. Israeliska styrkor gör ofta räder där de senaste månaderna, efter en ström av dödliga attacker mot israeler.

   

   

  Fler notiser