Förslag om förbud mot tjurfäktning, populärt i stora delar av södra Frankrike, går nu till franska parlamentsledamöter

  24 november 2022, kl 13.00

  Nu har för första gången ett förslag om att förbjuda tjurfäktningar nått nationalförsamlingen, ett tecken på att allmänhetens känslor förändras till förmån för djurens rättigheter. Även om många i president Macrons parti personligen är för förslaget, så är man avvaktade. Det skulle kunna förvärra spänningarna mellan stad och land.

  Anhängare av ett förbud pekar på opinionsundersökningar som visar på att mer än 80 procent av fransmännen vill få ett slut på tjurfäktningar som leder till djurets död. Även i tjurfäktningsstäder är denna siffra 61 procent, rapporterar BBC News.

  Försvarare av fransk tjurfäktning demonstrerade förra helgen i många av de städer där undantag från det allmänna förbudet mot djurplågeri fortfarande finns kvar. Deras huvudargument är att det rör sig om en konstform med rötter i det lokala samhället, och att förbjuda det vore att trampa på traditionen och hota jobben.

  Motståndare har lämnat in mängder av ändringsförslag som ska debatteras. Om debatten enligt procedurreglerna avbryts vid midnatt i dag, så finns det en möjlighet att förslaget inte ens går till omröstning.

   

   

  Fler notiser