En pastor i Nigeria gör 20 församlingsmedlemmar med barn – säger att ”Den Helige Ande instruerade mig att göra det”

  24 november 2022, kl 19.13

  Predikanten Timothy Ngwu åtalas för sexövergrepp på de kvinnliga följarna i hans församling i Nigeria, Holy Trinity Vineyard Ministry. Polisens talesperson, Ebere Amaraizu, säger att ”pastorn bara lydde andliga order och agerade enligt Guds vilja, vilket var att befrukta alla som var utvalda och uppenbarade av Den Helige Ande, oavsett om kvinnan var gift eller inte.”

  Polisen uppmärksammades på händelserna när pastorn polisanmäldes av sin egen fru. Hon tröttnade på hans beteende, efter att han även befruktat hennes unga systerdotter. Hon är en av 20 som mannen tros ha barn med, meddelar Kanyi Daily.

  Till sitt försvar sa pastorn att han aldrig hade sex med någon av de gifta kvinnorna, om inte deras män gick med på Den Helige Andes begäran. Förutom barnen han har med församlingsmedlemmarna tror han sig ha fem fruar med vilka han har 13 barn, allt enligt Den Helige Andes önskemål.

  En av de gifta mödrarna försvarade pastorn i ett inlägg på Facebook, och sa att det är tack vare hans hjälp som hon nu har två barn. De hade sex i hennes hem, efter att maken inte lyckats producera några ättelägg.

   

   

  Fler notiser