Vill du ha mer kräm i din nya elektriska Mercedes? Då är du säkert sugen på att prenumerera för 10 000 kronor i månaden

  23 november 2022, kl 20.15

  Mercedes Benz erbjuder ägare av EQ-serien en prenumerationsavgift på 120 000 kronor per år för att öka förmågan att accelerera en liten aning snabbare. Det är biltidningen The Drive som uppmärksammar erbjudandet som snart ska göras tillgängligt.

  Förutom möjligheten att accelerera en sekund eller så snabbare än tidigare, så ska prenumeranterna av tjänsten också få ett förbättrat vridmoment och högre motoreffekt för alla EQ-modeller. Ett exempel är Mercedes-EQ EQS SUV 4MATIC, som med litet hjälp av plånboken går från 355 till 443 hästkrafter.

  New York Post sa i en artikel att bilindustrin kan öka intäkterna med tiotals miljarder kronor om prenumerationer på bilfunktioner slår igenom. Först ut var Tesla, där man får betala för att få tillgång till musikströmning, satellitkartor och andra funktioner.

  För några månader sedan väckte BMW viss upprördhet när de ville ta ut en månadsavgift för uppvärmda säten. BMW tar också betalt för att automatiskt blända av helljusen. Det här kan vara början på en trend inom bilindustrin, med betalda prenumerationer för funktioner som förare länge ansett som standard.

   

   

  Fler notiser