Två fängslade IS-terrorister i Bangladesh flyr dramatiskt på motorcyklar när de eskorteras till en domstolsförhandling

  23 november 2022, kl 10.30

  I söndags, när de var på väg till en domstolsförhandling, lyckades två av de dömda IS-terroristerna fly i vad som såg ut att vara en fräck och välkoordinerad attack, meddelar The Guardian. Flera mc-förare attackerade deras poliseskort när den nådde domstolen i huvudstaden Dhaka. Något sprutades in i polisernas ögon, vilket gjorde dem tillfälligt blinda.

  Enligt vittnen vid domstolen var de två männen belagda med handfängsel, men benen var inte fjättrade som vanligtvis är brukligt för högriskfångar. Övervakningsfilmer som sändes av lokala tv-kanaler visar hur de båda terroristerna sätter sig bakom en mc-förare, och sedan flyr genom de smala gränderna i staden.

  IS-terroristerna dömdes till döden för mordet på Avijit Roy, en amerikansk-bangladeshisk författare och bloggare som hackades till döds med macheter i Dhaka 2015.

  Rädslan för att tidigare upplösta islamiska terroristgrupper ska återuppstå ökar nu. Fram till 2016 mördade de dussintals författare, bloggare, intellektuella och aktivister de ansåg vara kritiska till fundamentalistisk islam, eller sympatiska med religiösa minoriteter.

   

   

  Fler notiser