Ny skottlossning i USA: Beväpnad man dödar upp till tio personer i Walmart-butik, vänder sedan pistolen mot sig själv

  23 november 2022, kl 09.45

  Polisen i staden Chesapeake, Virginia, berättade för reportrar att attacken inträffade strax efter tio i går kväll, och bilder på sociala medier visade en tung polisnärvaro på platsen, rapporterar BBC News. Skottlossningen ägde rum inne i butiken; den misstänkte agerade ensam. Upp till tio personer har dödats, och flera är skadade.

  Efter händelsen dök bilder upp på nätet som verkade visa ett ögonvittne, iklädd Walmart-uniform, som beskrev vad som hände. Han sa att han hade lämnat ett personalrum, som en chef sedan gick in i och öppnade eld. ”Tråkigt nog förlorade vi några av våra medarbetare.”

  Skytten hittades död i butiken, sa polisens talesman Leo Kosinski på en kort presskonferens. Enligt Kosinski vet utredarna inte om skytten var anställd, och han tillade att han inte trodde att några skott hade avlossats av poliser, meddelar The New York Times.

  Poliser letade efter fler offer inne i Walmart strax efter midnatt natten till i dag. Den stora butiken ”har många gömställen” för shoppare som kan ha sökt skydd under skjutningen. ”Människor kan bli rädda, de kan gömma sig”, sa Kosinski.

   

   

  Fler notiser