Kina löser problemet med ungdomar som är beroende av att spela – max en timme online om dagen är OK, tre dagar i veckan

  23 november 2022, kl 11.15

  Sedan september 2021 har de under 18 år bara fått spela online mellan 20.00 och 21.00 på fredagar, lördagar och söndagar under skolterminen, rapporterar AFP. Nu spelar ”mer än 75 procent av minderåriga mindre än tre timmar i veckan, och spelberoendet har i princip lösts”, enligt måndagens rapport från China Game Industry Group Committee, ett statligt anslutet organ, och internetföretaget CNG.

  ”De system för att hantera spelberoende som används av spelbolag täcker mer än 90 procent av minderåriga spelanvändare”, säger rapporten. Där går också att läsa att 98 procent av personer i åldern 9 till 19 år i Kina äger en mobiltelefon. Det finns 186 miljoner internetanvändare 18 år eller yngre.

  Spelare måste legitimera sig när de registrerar sig för att spela online, för att säkerställa att minderåriga inte ljuger om sin ålder. Spelföretagen får inte erbjuda speltjänster till ungdomar om de inte fått ett godkännande av myndigheterna.

  Speltillverkaren Tencent, storägare i Epic Games (med spel som Fortnite), fick först i förra veckan sin licens för ett nytt videospel. Då hade de väntat i 18 månader.

   

   

  Fler notiser