Dubais 100 våningar höga skyskrapa blir världens högsta bostadshus – en amerikansk urmakare hjälper till med designen

  23 november 2022, kl 12.00

  I Dubai finns planer på att bygga Burj Binghatti Jacob & Co Residences, med det uttryckliga målet att kittla fler moln än en byggnad någonsin gjort tidigare. Det sker genom ett samarbete mellan fastighetsutvecklaren Binghatti och lyxmärket Jacob & Co, skriver Daily Mail. I ett uttalande säger de att målet är att ”sätta rekord som det högsta bostadshuset i vår värld”.

  För att bräcka världens just nu högsta bostadshus, Manhattans Central Park Tower med 98 våningar, får det planerade Dubai-huset 100 våningar. Det ska krönas med en krona av diamantformade spiror, oklart hur mycket man kan se av dem från marken.

  Takvåningarna högst upp ska inspireras av tre kollektioner från smyckes- och klocktillverkaren Jacob & Co: Fleurs De Jardin, Astronomia och Billionaire. ”Som namnet antyder är Billionaire Penthouse juvelen i kronan”, säger grundaren Jacob Arabo. Något öppningsdatum har inte meddelats.

  Som en jämförelse har Kaknästornet, fortfarande norra Djurgårdens högsta byggnad, blott 34 våningar. Det är sedan 2018 stängt för besökare, med hänvisning till det förändrade säkerhetsläget.

   

   

  Fler notiser