80-årige Harrison Ford blir med hjälp av digital teknik yngre i ”Indiana Jones 5” – ska se ut som i filmen från 1981

  23 november 2022, kl 12.45

  Det finns ingen äventyrare som Indiana Jones, möjligen med undantag av superstjärnan Rudolph Valentino i filmen Shejken, och snart är det dags för ett nytt äventyr. Professor Henry Walton, lika mycket arkeolog som äventyrare, är kanske mest känd som Indiana Jones. Utmaningen ligger i att Harrison Ford fyllt 80 år.

  Den femte och sista av Indiana Jones-filmerna utspelar sig 1944, åtta år efter händelserna i Jakten på den försvunna skatten (1981). Enligt filmtidningen Empire Magazine ska publiken kunna se en digitalt föryngrad version av hjälten, rapporterar New York Post.

  Bilder av Ford från tidigare filmer har digitaliserats, och ska bara användas i den inledande scenen när Indiana Jones tar hand om några nazister i ett slott. Sedan går äventyret över till 1969, och enligt regissören James Mangold ska publiken ”uppleva den sprudlande andan från den tidiga tiden … och sedan början av nuet.”

  Harrison Ford är nöjd med resultatet. ”Det här är första gången jag har sett det där jag tror på det. Det är litet läskigt.” Men du får vänta ett tag på den nya filmen; den har premiär sommaren 2023.

   

   

  Fler notiser