Pedofil i Australien slipper övervakning efter könsbyte – utförde mer än 1 000 fruktansvärda sexuella övergrepp mot barn

  22 november 2022, kl 13.30

  En australisk kronisk pedofil som utförde mer än 1 000 sexuella övergrepp mot barn slipper övervakning efter frigivningen. En domstol fann att pedofilens övergång till kvinna skulle kunna minska risken för återfall.

  56-åringen spärrades in i ett fängelse i Perth 2005 för sina brott, och har sedan 2012 bott i samhället under strikta övervakningsvillkor, skriver Daily Mail. Han har sedan 2019 levt som en kvinna, efter att ha fått en könsdysforidiagnos.

  En domstol i delstaten Western Australia har nu beslutat att hon skulle få en ny övervakningsorder, som löper i fyra år. ”[Övergången till kvinna] har resulterat i positiva förändringar i hennes psykologiska tillstånd, liksom personliga och sociala omständigheter”, säger domaren Michael Corboy till tidningen West Australian.

  Rättspsykiatern tillade att gärningsmannens sociala situation förbättrats, och att hon kände sig mer accepterad av samhället. Den forne pedofilen beordras att genomgå testosteronhämmande behandling som en del av hennes nya villkor som domstolen infört. Återstår att se vad som händer om fyra år.

   

   

  Fler notiser