Jordbävning med magnituden 5,6 dödar minst 162 personer på Indonesiens största ö Java – flera hundra uppges vara skadade

  22 november 2022, kl 09.45

  Enligt uppdaterade uppgifter har 162 personer, de flesta av dem barn, omkommit i jordbävningen, vars epicentrum låg sju mil utanför huvudstaden Jakarta. 700 personer har skadats, och 2 200 hem är skadade, meddelar The Guardian. Räddningspersonal försöker nå överlevande som är instängda under rasmassorna, samtidigt som mer än 80 efterskalv drabbar området.

  Elektriciteten fungerade inte vilket försvårade kommunikationerna, sade en regeringstjänsteman. Han tillade att flera människor inte kan evakueras på grund av ett jordskred som blockerade åtkomsten till det drabbade området.

  Filmer från den indonesiska nyhetskanalen Metro TV visade vad som verkade vara hundratals offer som behandlades ute på en sjukhusparkering. Andra tv-kanaler visade offer som fick intravenösa läkemedel på trottoarerna.

  Indonesien, med en befolkning på 252 miljoner invånare och 13 000 öar, befinner sig i en mycket aktiv seismisk zon, ”Stilla havets eldring”, med jordbävningar, vulkanutbrott och tsunamier. 2004 omkom 226 000 människor i 14 länder i området i en tsunami, efter ett skalv med magnituden 9,1 utanför ön Sumatra.

   

   

  Fler notiser