En fransk skatteinspektör mördas under ett besök hos en antikhandlare – inspektörens kollega hittas bunden vid en stol

  22 november 2022, kl 14.15

  I går skulle den 43-årige skatteinspektören och den kvinnliga kollegan göra en skatterevision hos en antikhandlare, utan anställda, som köpte in föremål från privata hem, dödsbon och på loppmarknader. Sedan sålde han antikviteterna vidare från gården han ägde, rapporterar AFP.

  Besöket urartade snabbt, och den 46-årige antikhandlaren gick till attack. Först på kvällen kunde grannar slå larm, och räddningspersonalen hittade då den döde inspektören, knivhuggen till döds. Hans kollega var fortfarande fastbunden vid en stol, skadad och djupt chockad över att ha sett sin kollega mördas.

  ”Det är en liten by, alla känner varandra. Jag hade aldrig problem med honom, han var hjälpsam, han var en normal person och integrerad i samhället”, sa borgmästaren i den lilla byn Bullecourt, med 250 invånare, till franska medier. Han tillade att mannen flyttat till Bullecourt fyra år tidigare.

  Efter att ha sökt igenom ett uthus i närheten hittade polisen gärningsmannen, som tagit livet av sig själv genom att skjuta sig. Han lämnar efter sig två barn, som han hade tillsammans med sin frånskilda fru.

   

   

  Fler notiser