Brittisk fiskare fångar franska ”Goldzilla”, en 20 år gammal monsterguldfisk som väger 30,5 kilo; släpps tillbaka i sjön

  22 november 2022, kl 11.15

  OK, det är egentligen inte en guldfisk, utan en hybridart av läder- och koikarp; prydnadsfiskar som vanligtvis finns i villaträdgårdarnas dammar. Men just den här fångade fisken kallas ”Moroten” av en anledning … Britten Andy Hackett fångade den 30,5 kilo tunga giganten i Bluewater Lakes i franska Champagne.

  ”Det var fantastiskt att fånga den, men det var också ren tur”, säger den försynte sportfiskaren till Daily Mail. Han poserade med sin gyllene fångst, innan han försiktigt släppte tillbaka den i sjön. Efteråt firade han med en kopp te.

  ”Vi satte in Moroten för ungefär 20 år sedan, som något annat för kunderna att försöka fånga”, säger den familjeägda karpdammens chef, Jason Cowler. ”Sedan dess har den växt och växt, men ses sällan till. Hon är väldigt svårfångad.”

  Världens äldsta koifisk blev 226 år gammal, så nu får fler fiskare chansen att också fånga vad som kan vara världsrekordfisken, under lång tid framåt. Det kostar 40 000 kronor att försöka, men då får upp till åtta fiskare finna fiskelyckan i den fridsamma miljön under en vecka. Baguettefrukost och hemlagade middagar kostar extra.

   

   

  Fler notiser