Storbritanniens mest produktiva spermiedonator, far till 140 barn – stolt fascist, ledare för högerextrem organisation

  21 november 2022, kl 21.38

  Storbritanniens ”mest produktiva” spermiedonator, 67-årige Clive Jones, intervjuades tidigare i ett tv-program, och fick berätta hur det gick till rent praktiskt. Jones förklarade att han kör till mottagarens hem i sin skåpbil, lämnar över en spruta med den önskade produkten och pratar litet om vädret. Däremot sa han inget om att han var en stolt fascist.

  Det är The Mail on Sunday som avslöjar att pappan till runt 140 barn är en av ledarna för New British Union, som främjar ”total ariskhet”. De förhärligar också Oswald Mosley, 1930-talsledaren för British Union of Fascists, som fängslades för att vara en nazistisk sympatisör.

  Tidningen frågar sig om den verkliga anledningen till att donera sin sperma till så många kvinnor är hans sätt att öka den vita befolkningen. Själv säger han att det är befängt, och att han bara vill hjälpa kvinnor. ”Jag känner mig faktiskt som Stålmannen, och jag har ett moraliskt ansvar att göra det jag gör.”

  Liksom många andra privata donatorer verkar han på Facebook, och nöjer sig som mest med bensinpengar. En normal IVF-behandling kan kosta upp till 70 000 kronor.

   

   

  Fler notiser