Stjärnkock i Abu Dhabi får kritik för sin biff med 24 karats bladguld – gäster festade loss för 1,6 miljoner kronor

  21 november 2022, kl 16.47

  Pengar är inte alltid förenligt med god smak, det tycker i alla fall de som kritiserar den turkiske miljonärskocken Salt Bae, vars riktiga namn är Nusret Gökçe. Han äger en kedja av lyxiga stekhus i bland annat USA, Turkiet, Grekland och Förenade arabemiraten, men uppmärksammas ofta mer för presentationerna än matens kvalitet. Den här gången är det en gyllene biff som är i fokus.

  Det gäller att skryta om man ska bygga sitt varumärke, och locka gäster med bågnande bankkort. Gökçe lade upp en video på Instagram med en av sina varumärkesbiffar; ”Federal Bank – 24K gold”, skriver Daily Mail. Köttbiten är belagd med äkta bladguld, och en Istanbul-biff kostar 12 000 kronor.

  Videon tros vara en provokation, efter att Gökçe kritiserats hårt när han några dagar innan skröt om ett middagssällskap på 14 personer som fick en nota på 1,6 miljoner kronor; nästan 115 000 kronor per person.

  Kocken, som för övrigt har solglasögon i köket, fick omfattande kritik för sina Instagram-inlägg, och en följare skrev ”Det finns 98 miljoner människor under fattigdomsgränsen. Vad är syftet med att publicera sådana saker?”

   

   

  Fler notiser