Skolelever i Sydney skadas på kemilektion när ett vetenskapligt experiment går fel – barn får allvarliga brännskador

    21 november 2022, kl 11.00

    Två grundskoleelever i Sydney fick allvarliga brännskador i ansiktet och på bröstet, och fördes till sjukhus. Det skedde i samband med att ett vetenskapligt experiment, som utfördes utomhus i hårda vindar, gick fel på en australisk skola. Elva elever och en vuxen, som tros vara läraren, deltog i lektionen som skadade barnen tidigare i dag.

    Eleverna deltog i en vetenskaplig demonstration för att skapa en ”sockerkorv”, där socker blandas med bakpulver och koncentrerad svavelsyra. Experimentet görs normalt i dragskåp, då det finns en risk för oönskade gaser och brännskador. Just den här lektionen hölls utomhus.

    ”Dagens hårda vindar har påverkat experimentet, och blåst runt en del av materialen”, säger Phil Templeman från Sydneys räddningstjänst till The Guardian. ”Barnen har fått brännskador på överkroppen, bröstet, ansiktet och benen. Tack och lov var majoriteten av eleverna inte allvarligt skadade.”

    Skolans personal var förberedda på eventuella incidenter, och såg till att barnen fick akut behandling inom några minuter efter att olyckan inträffade. Åtta ambulanser kom sedan till platsen.

     

     

    Fler notiser