Se det snöar! Bil-, buss- och tågtrafik ställs traditionsenligt in i halva Sverige, svårt att ta sig till jobbet i dag

    21 november 2022, kl 10.15

    Traditionen säger att vinterns första snöfall ska stänga av det mesta vad gäller bil-, buss- och tågtrafik. Söndagens kraftiga snöoväder natten mot i dag ställer till det – SL ber alla som kan att arbeta hemma. ”Vi har många indragna busslinjer i länet, och det kommer att vara väldigt utmanande i kollektivtrafiken i dag”, säger Karolina Wichman på Trafikkontorets pressjour till DN.

    Och att ta tåget kräver många timmars tålamod. ”Alla tåg som utgår från Stockholm är inställda i båda riktningarna”, säger Leila Fogelholm på SJ:s pressjour till Aftonbladet. (Ja, det gäller även tågen till och från Uppsala.) Anledningen är att snön orsakat ett elfel på tågdepån i Hagalund.

    All busstrafik i Trollhättan och Vänersborg ställs in, skriver SVT Nyheter, och flera flyg till och från Arlanda men även Bromma, Malmö och Sturup påverkas. Pendeltågstrafiken på Nynäsbanan är inställd. ”Det är 1 600 tågväxlar i Stockholmsområdet som måste rensas från snö”, sa Trafikverkets presschef Bengt Olsson till SVT i morse.

    Även busstrafiken i bland annat Gävle och Jönköping drabbas av rejäla förseningar, liksom Mälartågen.

     

     

    Fler notiser