Twitter-följarna har sagt OK – nu är Donald Trump välkommen tillbaka, men den före detta presidenten är inte intresserad

    20 november 2022, kl 13.15

    I januari tog Twitter det beslutet att förbjuda Donald Trump efter stormningen av USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium. Hans inlägg ansågs ”högst sannolikt menat att uppmuntra och inspirera människor till de kriminella handlingar som ägde rum i Kapitolium”. Nu är han välkommen tillbaka till Twitter.

    Musk lät användarna rösta, och av de drygt 15 miljoner deltagarna ville 51,8 procent åter se Trump på plattformen. ”Folket har talat. Trump kommer att återinsättas”, twittrade Musk. Han erkände dock att röstsiffrorna påverkats av botar, och anser att det finns ett behov av att förhindra att omröstningar påverkas av botar och trollarméer, rapporterar The Guardian.

    Samtidigt verkar Trump själv inte vara särskilt intresserad, och håller fast vid sin nya plattform Truth Social. Han berömde förvisso Musk, och sa att han alltid gillat honom, men sa också att Twitter led av bots och falska konton, och att problemen företaget står inför var ”otroliga”.

    Under sina fyra år som president twittrade Trump som mest 200 gånger under en dag; under det sista året låg snittet på 35 tweets per dag.

     

     

    Fler notiser