Övningskörning i tre år räcker inte till; kvinna åtalas för mutförsök vid körkortsprov i Västerås, viftar med 500-lappar

  20 november 2022, kl 16.30

  Att ta körkort är inte det enklaste, och en kvinna i 70-årsåldern försökte köra upp för sjunde gången. Men inte heller den uppkörningen gick särskilt bra, då kvinnan hade stora brister i sin körning. Inspektören valde att avbryta provet, och körde själv tillbaka till Trafikverkets körkortskontor i Västerås, rapporterar SVT Nyheter.

  Men skam den som ger sig, tänkte kanske kvinnan när hon plockade fram en bunt med 500-lappar, och försökte ge dem till inspektören. Han vägrade ta emot dem, bad henne sluta och hoppade sedan ur bilen. Då följde kvinnan efter honom med sedelbunten, enligt hans vittnesmål till polisen.

  Kvinnan förnekar brott. När polisen förhörde henne uppgav hon att hon trots allt har ett körkort från ett annat land, även om det inte är giltigt i Sverige. Sedan hon kom till Sverige har hon övningskört i tre år, både privat och i körskola.

  Hon menar att hon bara ville visa inspektören hur mycket hon övningskört, och att hon därför tog fram papper ur väskan. När hon tog ut dem föll några sedlar ner på marken, enligt kvinnan. Hon menar att hon inte hade för avsikt att muta inspektören.

   

   

  Fler notiser