96-årige David Attenborough tycker nog att han gjort vad han kunnat för klimatet; ekoaktivister kritiseras för lång resa

  20 november 2022, kl 14.30

  I torsdags var den brittiske zoologen och tv-presentatören av naturprogram David Attenborough, 96 år, på plats i kuststaden Weymouth, södra England, för att göra en tv-dokumentär om fiske. På kvällen njöt han i lugn och ro av maten på Michelin-restaurangen Catch at the Old Fish Market, när han fick oväntat besök.

  Två Animal Rebellion-aktivister, som inte bokat bord, tog sig in på restaurangen för att prata litet med Attenborough om miljön. Emma Smart och hennes man Andy stegade fram till bordet, och försökte lämna över ett brev till honom, och ville ha fem minuters samtal om att Attenborough skulle ”berätta sanningen” om klimatförändringarna.

  Polisen tillkallades, och de kunde med viss svårighet släpa ut kvinnan. ”David! Snälla David! David! David! Fem minuter! Jag är en forskare!” lät det när hon drogs ut på trottoaren, liksom ute på gatan.

  Smart fick senare viss kritik, när det framkom att hon och Andy bilat runt i en 18 år gammal Toyota, när de under några besökte 50 länder. På 858 dagar hann de med 13 000 mil i främst Europa. Hon har också åtalats för att ha hindrat trafiken i Weymouth.

   

   

  Fler notiser