Vildsvin besöker McDonald’s i Uppsala, stökar runt i matsalen och lekrummet – anställd beväpnad med stol jagar ut den

  19 november 2022, kl 13.00

  Det gick vilt till i går kväll, när ett vildsvin passade på att besöka köpcentret Gränbystaden, med bland annat 25 restauranger. Det som lockade mest var McDonald’s. Ett vittne såg hur vildsvinet springer mellan bilarna, innan den hoppar in genom ett fönster på restaurangen, rapporterar UNT. ”Då öppnas dörrarna, och folk springer ut som tokar.”

  Driftchefen Omar Dabous sa till DN att besten kom in genom att krossa en ruta i köket. ”Den sprang fram till kassorna och sedan ut i matsalen. Vi hade en del besökare, och många sprang ut”, säger Dabous. Han försökte själv få ut vildsvinet ur lokalen genom att fösa den mot dörren med en stol. ”Det gick inte så bra, och den började jaga mig. Men till slut sprang den ut.”

  På vägen ut stökade den till i matsalen och lekrummet, och restaurangen stängde efter incidenten för att sanera lokalen. De har öppet som vanligt i dag. ”Det var en dramatisk händelse, så får man säga. Ingen är skadad vad jag vet”, säger Henrik Nerell, presschef på McDonald’s, till UNT.

  I somras anföll ett simmande vildsvin en familj på en strand i Smygehuk, men de klarade sig bra.

   

   

  Fler notiser