Men vore det inte skönt att göra semestern permanent? Italiensk stad erbjuder 300 000 kronor till alla som flyttar dit

    19 november 2022, kl 18.15

    Den syditalienska staden Presicce sällar sig till raden av andra fallfärdiga men ack så vackra italienska städer. Nu försöker man få litet fart, och de lokala myndigheterna bidrar med en kontantinsats på 300 000 kronor för den som bosätter sig där permanent, rapporterar CNN.

    Som grädde på cannolin finns det hus som kostar blott 250 000 kronor. Liksom andra billiga fastigheter till salu över hela Italien har de länge övergivits av sina ursprungliga ägare.

    ”Det finns många tomma hem i den historiska stadskärnan som vi skulle vilja se levande igen med nya invånare”, säger kommunalrådet Alfredo Palese till CNN. ”Det är synd att bevittna hur våra gamla stadsdelar fulla av historia, underbar arkitektur och konst sakta töms.”

    Det är en sammanslagning med grannstaden som välsignar Presicce med mer offentliga medel. ”Vi får tio miljoner kronor per år under flera år framåt, som vi avser att investera för att vitalisera den gamla stadsdelen”, avslutar Palese. Huspriserna börjar på 5 000 kronor per kvadratmeter. Runt 250 000 kronor räcker för att säkra en lagom stor bostad, i behov av en del reparationer.

     

     

    Fler notiser