Snarstuckna bin anfaller! Tar sig in i bilar i Uruguay – nästan 40 personer läggs in på sjukhus, åtta barn fick akutvård

  18 november 2022, kl 18.19

  Att slåss mot väldigt arga bin är tämligen utsiktslöst om de hittar in i bilen genom de öppna fönstren en varm dag. Det blev invånare i staden Melo, Uruguay, varse i går eftermiddag, meddelar Daily Mail. Skräckslagna människor övergav sina bilar mitt på gatan, och försökte fly till fots.

  Poliser körde många av de som blev stuckna till sjukhus, samtidigt som kollegor stängde av flera gator i stadens centrum för att se till att ingen annan kom in i farozonen. En av de drabbade sa till lokalpressen: ”Min son sprang som en galen, men han blev fortfarande stucken 15 gånger.”

  Radiojournalisten Silvia Techera sa att butiksägarna stängde sina dörrar. ”Jag trodde först inte att det skulle bero på bin, men de verkade vara väldigt arga.” De attackerade Techera, som satte sig i skydd i sin studio.

  De vredgade bina kom antagligen från två kupor som hölls utan tillstånd i ett hus nära platsen där ett 40-tal bilister och fotgängare blev stuckna. Experter säger att bina kan ha tröttnat på alla tutande bilar i trafiken. Biodlare i skyddsdräkter kallades in, och kunde efter en timme avlägsna de båda samhällena.

   

   

  Fler notiser