Kungafamiljen i Qatar kräver totalförbud mot alkoholförsäljning på VM-arenor 48 timmar innan avspark, trots sponsoravtal

  18 november 2022, kl 16.15

  Den qatariska kungafamiljen pressar Fifa för att få igenom ett fullständigt förbud mot alkohol på samtliga VM-arenor, två dagar innan den kontroversiella turneringen drar igång, rapporterar Daily Mail. Värdnationen säger nej till Budweiser-öl, en av fotbollsorganisationens största sponsorer, på de åtta VM-arenorna.

  Det skulle ställa det till det för Fifa, som har ett sponsorkontrakt med Budweiser värt flera tiotals miljoner kronor. Det är fortfarande oklart om fansen kommer att få köpa öl på matcherna eller inte, med det enda stället där tillgången på alkohol är säkrad är i fanzonerna i Doha. Dock måste man ha fyllt 21 år för att släcka törsten med en öl eller fyra.

  Fifa har redan gjort en eftergift den här veckan, när Qatar insisterade på att Budweisers serveringsställen var för påträngande, skriver den nyzeeländska nyhetskanalen Stuff. De flyttades till positioner där de skulle vara mindre synliga.

  Qatar har länge haft ett övertag mot Fifa; för tre månader sedan begärde man att startdatumet för turneringen skulle flyttas fram med en dag, så att Qatar-laget kunde ha öppningsdagen för sig själva.

   

   

  Fler notiser