Eskilstunabo pistolhotas när hon tar sin rullator och går ut med hunden – skäller ut rånaren som ger upp; springer iväg

  18 november 2022, kl 11.00

  I utkanten av den stolta fristaden Eskilstunas stadskärna ligger stadsdelen Norr, en av stadens mest snabbväxande områden. Här bor Anci Hamrén, som häromdagen tog sin rullator och lilla hund Milo för en promenad, skriver SVT Nyheter. Hon hade inte hunnit många meter innan hon hörde snabba steg bakom sig.

  ”Ge mig dina pengar, ge mig dina pengar!” ropade en pistolbeväpnad yngling. ”Då vänder jag mig om”, säger Hamrén. ”Det går inte fort … Och så tittar jag rakt in i pistolmynningen. Jag bara blev förbannad. Överraskad, naturligtvis, men bara förbannad.”

  Den unge pajsaren framför henne viftade med sin pistol. ”Ge mig väskan! Ge mig dina pengar!” Hamrén vägrade att ge med sig. ”Nu ska jag gå med min hund, så du kan dra åt helvete”, och så fortsatte hon sin långsamma promenad. Pojkspolingen gav upp, och sprang därifrån.

  Hon larmade polisen, och ett flertal polispatruller deltog i jakten på gärningsmannen. Enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg lyckades dock polisen inte gripa någon misstänkt. Det inträffade rubriceras som försök till grovt rån, och ärendet nu nedlagt.

   

   

  Fler notiser