Elon Musk låser ute samtliga anställda från Twitters alla kontorsbyggnader – kan vara rädd för sabotage från personalen

  18 november 2022, kl 17.21

  Utrensningen av Twitters personal tog en ny vändning i går, meddelar The Verge. De anställda som ville stanna kvar i vad Musk kallar Twitter 2.0 skulle svara ”ja” i ett Google-formulär. De som inte svarade ja innan 17.00 kunde betrakta torsdagen som sin sista arbetsdag.

  Twitter hade ungefär 2 900 anställda kvar innan gårdagens deadline, efter att Musk tidigare utan ceremonier sagt upp hälften av personalen. Kvarvarande och avgående Twitter-anställda sa till The Verge att de förväntar sig att plattformen snart kommer att gå under.

  Strax efter 17.00 fick alla anställda veta att alla passerkort till kontoren avaktiverats till på måndag. Flera tror att Musk blivit en smula paranoid på sistone, och är rädd för att upprivna personer ska sabotera företaget.

  De som vill vara kvar i ”Twitter 2.0” får enligt BBC News räkna med ”långa timmar med hög intensitet”, eller lämna företaget. De ”behöver vara extremt hardcore”, enligt rapporter BBC News tagit del av. Samtidigt verkar Musk backa på kravet att man enbart arbetar på kontoret, säger Bloomberg. Det räcker med att man dyker upp en gång i månaden.

   

   

  Fler notiser