Självmord med 20 knivhugg, varav tio i ryggen, även efter att hjärtat slutat slå? Ja, säger Philadelphias rättsväsende

  17 november 2022, kl 12.15

  I mer än ett decennium har familjen till en kvinna som knivhöggs 20 gånger, varav tio bakifrån, kämpat för att ogiltigförklara läkarundersökningen som kom fram till att hennes död var ett självmord. Nu ska en appellationsdomstol avgöra om rättegången ska göras om, meddelar New York Post.

  Den 27-åriga läraren Ellen Greenberg hittades täckt av blåmärken och knivhuggen till döds i sin lägenhet 2011. Trots knivhugg på baksidan av hennes huvud, och bevis på att kroppen flyttats, fann utredarna ”inga bevis för en kamp i köket eller någon annanstans i lägenheten.”

  Enligt familjens advokat finns det bevis för att minst två av de 20 knivhuggen tillfogades efter att Greenbergs hjärta slutat slå. Fästmannen säger att han ringde polisen när han kom hem, efter att ha tvingats sparka in den låsta lägenhetsdörren. Han ska då ha hittat henne i köket.

  Greenbergs fästman, teveproducenten Samuel Goldberg (t h), var den som fann kroppen

  Rättsläkaren Marlon Osbourne, tidigare patolog i Philadelphia, ansåg initialt att döden var ett mord, baserat på skadorna. Efter att ha rådfrågat stadens polis ändrade han dödsorsaken till självmord, enligt en civilrättslig stämningsansökan från Greenbergs familj.

   

   

  Fler notiser