Nu blir det mer fart på jobbet, med eldrivna kontorsstolar som toppar på 19 km/h och har en räckvidd på tolv kilometer

  17 november 2022, kl 08.45

  Den unika elektriska kontorsstolen har skapats av teamet på VW Commercial Vehicles i Norge, ett skräddarsytt nytt elfordon som gjort för rafflande after work-tävlingar i korridorerna. Med en topphastighet på 19 km/h gäller det att burka ordentligt i kurvorna. En fulladdad stol har en räckvidd på tolv kilometer, så det blir en del heat under julfesten.

  Stolen har inbyggda LED-strålkastare i armstöden, backkamera, 360-graders parkeringssensor och en rekorderlig tuta så att de från ekonomiavdelningen flyttar på sig. Inbyggd styrning i det högra armstödet, underredet har gas- och bromspedaler. Bälte är som alltid en självklarhet, det går att ratta in Radiosporten och uppvärmt säte underlättar medarbetarsamtalen.

  VW sa att stolen tog ”månader av tråkigt arbete och tester” att utveckla, meddelar sajten This is Money. Projektet är ett sätt att visa hur mycket elbilsteknik som kan få plats i ett litet paket, som en kontorsmöbel. Bagageutrymmet på 0,005 m3 går att komplettera med en behändig släpvagn.

  Du som vill skynda till fikapausen får använda apostlahästarna, då stolen dessvärre inte är till salu.

   

   

  Fler notiser