En turkisk ledare för sexkult får fängelse i 8 656 år – höll islamiska predikningar, döms för en mängd olika brott

  17 november 2022, kl 19.49

  Adnan Oktar, en 66-årig hårt kritiserad turkisk tv-predikant och ledare av en sexkult, höll gärna islamiska predikningar omgiven av lättklädda unga kvinnor han kallade för ”sina kattungar.” Han fängslades förra året efter att ha befunnits skyldig till sexuella övergrepp mot barn, lett ett kriminellt gäng, våldtäkt, utpressning, bedrägeri, politiskt och militärt spionage och tortyr.

  Ett antal kvinnor som lämnat sekten berättade under rättegången att de utsattes för sexuellt slaveri. En kvinna vittnade om att Oktar förgripit sig på henne sexuellt, och tvingat kvinnorna att använda p-piller.

  Oktar, som sa att han var oskyldig till alla anklagelser, välkomnade den slutliga domen och sa att det var Guds vilja, rapporterar Daily Mail. ”Islam kommer att dominera världen. Turkiet kommer också att bli ett vackert land. Må beslutet vara till nytta.”

  Tillfrågad om de 69 000 p-piller som hittats i hans hem av polisen, sa Oktar att de användes för att behandla hudsjukdomar och oregelbunden menstruation. Vid ett annat tillfälle sa han ”Jag är utomordentligt potent”. Nu väntar fängelse i sammanlagt 8 656 år.

   

   

  Fler notiser