En mördare i Wisconsin får 1 067 år i fängelse plus sex livstidsstraff – domaren brister ut i gråt när domen avkunnas

  17 november 2022, kl 11.30

  ”Mitt samvete är rent”, sa Darrell Brooks till juryn när den farsartade mordrättegången närmade sig sitt slut, skriver Daily Mail. Förra året plöjde han igenom en julparad med sin suv i Waukesha, Wisconsin; dödade sex personer och skadade mer än 60 paraddeltagare. Han skyllde då på att gasen hängde sig samtidigt som bromspedalen slutade fungera.

  Det hjälpte inte att Brooks försökte stirra hål i domaren, bad om ursäkt till offren, avbröt rättegången flera gånger, sa att han var psykiskt sjuk vid tillfället, anklagade domaren för att ljuga och säga att han inte samtyckte till rättegångsprocessen.

  Domare Jennifer Dorow, som haft problem med den självrepresenterande Brooks under hela rättegången, började gråta när hon läste vad som hänt de många offren. Den 40-årige Brooks befanns skyldig till 76 brottsanklagelser.

  Han dömdes till sex livstidsstraff efter att han befunnits skyldig för samma antal fall av uppsåtligt mord. Domaren lade symboliskt till ytterligare 1 067 år till livstidsstraffen för att understryka allvaret i brotten, för vilka hon sa att Brooks inte visade vare sig ånger eller empati.

   

   

  Fler notiser