Med två veckor till december är det dags för en adventskalender – kanske en nakenvariant från en liten by i Arjeplog?

  16 november 2022, kl 18.45

  I lördags presenterades hur årets nakenkalender från byn Jutis i Arjeplog gestaltar sig, och 250 personer deltog vid releasefesten. De 40 fast boende vill med den lättklädda kalendern göra byn känd över hela världen, vilket de är på god väg att lyckas med.

  Årets tema för Jutiskalendern, som är det officiella namnet, är ”I samhällets tjänst”, rapporterar SVT Nyheter, och intresset bland Arjeplogborna har varit stort. ”Det är många som vill medverka, och många som blir glada när de blir tillfrågade. Årets tema inkluderar alla”, säger Mica Vesterlund, en av de som ligger bakom årets utgåva.

  Intäkterna går till välgörenhet, som till Mustaschkampen och Bröstcancerfonden. De senaste åren har Barncancerfonden Norra fått pengarna. ”Det har att göra med att Jutis är en by som har präglats mycket av cancer genom åren”, fortsätter Vesterlund. ”Vi har även haft barn på byn som varit drabbade av cancer.”

  Kalendergruppen har redan börjat arbeta med nästa års kalender, för att få till säsongsmässiga bilder. Vill du delta? Då måste du ha en direkt anknytning till byn, eller så gör du en helt egen kalender.

   

   

  Fler notiser